Procházka sa vracia do Trnavy na ročné hosťovanie

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 13:17 • 2 min
Procházka sa vracia do Trnavy na ročné hosťovanie

TRNAVA - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Roman Procházka sa po roku vracia do corgoňligového klubu FC Spartak Trnava.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný stredopoliar (nar. 14. marca 1989) odišiel vlani v lete z tímu "andelov" do bulharského mužstva Levski Sofia, s ktorým podpísal trojročný kontrakt. Po tom, čo v derniére nedávno skončeného ročníka ušiel tímu Levski titul (získal ho napokon Ludogorec Razgrad, pozn.), vedenie klubu oznámilo viacerým futbalistom, že sú voľní pre prípadných záujemcov. "Spartakovci" siahli práve po Procházkovi, hoci v jeho prípade bolo v hre aj ďalšie zahraničné pôsobenie.

"Roman prejavil veľký záujem vrátiť sa naspäť do Spartaka Trnava. Posledné dni sme vyvinuli maximálne úsilie, aby sme hráča získali. Bola to jedna z našich priorít. Sme veľmi radi, že dnes predpoludním nám Levski potvrdil našu ponuku. Dohodli sme sa. Roman má síce s Bulharmi platný kontrakt, k nám prichádza na ročné hosťovanie, ale máme aj opciu na jeho prípadný prestup. Pre náš klub to bude veľká posila," informoval agentúru SITA prostredníctvom tlačovej správy PR a event manažér Spartaka Marek Ondrejka.

Rodák z Jaslovských Bohuníc, ktorý má na konte aj tri štarty za A-tím SR, žiaril spokojnosťou. "Som veľmi rád, že sa vraciam po roku do Spartaka. Idem do známeho prostredia, vidím, že klub je na novej ceste. Teším sa na spoluhráčov a kamarátov, takisto aj na trénera Juraja Jarábka. Verím, že pomôžem Trnave dostať sa tam, kam patrí," povedal Roman Procházka, ktorý v sezóne 2012/2013 odohral za Levski Sofia 21 zápasov. Do Trnavy by mal pricestovať vo štvrtok večer, od piatka sa zapojí do prípravy "andelov".

Pre trénera Spartaka Trnava Juraja Jarábka mal utorkový víťazný prípravný duel na pôde jeho bývalého zamestnávateľa FC ViOn Zlaté Moravce (3:2, pozn.) špecifickú príchuť nielen z tohto pohľadu, ale aj pre možnosť vyskúšať si trojicu nových hráčov. V základnej zostave "andelov" sa objavili 25-ročný defenzívny stredopoliar Kamil Kuzma z MFK Košice, ktorý na jar hosťoval v druholigovom ŠK SFM Senec ako aj 23-ročný ukrajinský útočník Viktor Sachňuk. Rodák z Kyjeva a bývalý hráč B-tímu Ružomberka a Arsenalu Kyjev na jeseň pôsobil v Dukle Banská Bystrica. Z pozície striedajúceho hráča prišiel v drese Trnavy na trávnik ViOnu iba 18-ročný stopér Mário Tóth zo Senca. "Sú to tri nové mená v našom drese. O ich prípadnom zotrvaní sa rozhodne v najbližších dňoch," uviedol pre klubový web PR a event manažér FC Spartak Trnava Marek Ondrejka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies