Proces v kauze vraždy Miroslava Sýkoru odročili. Čo sa stalo?

NETKY.SK • 19 Január 2022, 10:04 • 2 min
Proces v kauze vraždy Miroslava Sýkoru odročili. Čo sa stalo?

BRATISLAVA - Okresný súd (OS) Bratislava I odročil proces v kauze vraždy zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov na máj 2022.

slovakia

left justify in out

TASR to potvrdil hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak. Obžalobe z vraždy čelí Ľuboš Ferus, považovaný za bývalého bosa nitrianskeho podsvetia a ďalší traja muži. „Hlavné pojednávanie bolo odročené na termín 10. a 11. 5. 2022 z dôvodu ospravedlnenia neúčasti obžalovaného z karanténnych dôvodov,“ priblížil hovorca.

 

img

Richard Benčič (vľavo) a Ľuboš Ferus

 

V prípade sú obžalovaní aj Marek Ľupták, Milan Majtán a Richard Benčič. Sýkoru mali podľa prokurátora zavraždiť vo februári 1997 na parkovisku hotela na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel Sýkora k hotelu s ochrankárom. Keď vystúpili z auta, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu. Sýkoru najprv zasiahli troma ranami do nohy, po ktorých spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou. Útočníci ho vzápätí usmrtili streľbou zo samopalu. Podľa obžaloby mu výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.

 

Prečítajte si tiež: NAKA vzniesla obvinenie v súvislosti s konkurzom majetku Ladislava Bašternáka

 

Ferus čelí obžalobe aj na OS v Leviciach za trestný čin lúpeže so zbraňou a obmedzovanie osobnej slobody. Za majetkovú trestnú činnosť je obžalovaný na OS Nitra.

 

img

Ľuboš Ferus

 

Pokračuje aj proces na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica. Tu sa obžaloba týka zločineckej skupiny, pôsobiacej najmä v okolí Piešťan, tzv. piťovcov 2, ktorá sa zaoberala nelegálnym vymáhaním dlhov, vydieraním a poistnými podvodmi.

 

Možno vás zaujme: NAKA dnes rozbehla veľkú akciu! Figurujú v nej známe mená

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies