Proces v kauze Miroslava Sýkoru sa dnes neuskutočnil

NETKY.SK • 20 Október 2015, 10:00 • 2 min
Proces v kauze Miroslava Sýkoru sa dnes neuskutočnil

BRATISLAVA - Proces v kauze vraždy zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru sa dnes na Okresnom súde Bratislava 1 neuskutočnil.

slovakia

left justify in out

Dôvodom bola ospravedlnená neúčasť jedného z obžalovaných pre práceneschopnosť a tiež neprítomnosť jeho obhajcu. Súd hlavné pojednávanie odročil na 9. až 11. februára. Na proces sa dnes dostavil hlavný obžalovaný Ľuboš F., považovaný za bossa nitrianskeho podsvetia a jedného z posledných žijúcich bossov starej gardy. Ľuboša F. prepustili z výkonu trestu odňatia slobody na slobodu 6. októbra.

 

Vo výkone trestu odňatia slobody bol od druhej polovice mája 2013, keď bol predtým právoplatne odsúdený Krajským súdom v Nitre na tri roky v kauze cukrovaru. K dnešnému procesu v kauze vraždy Sýkoru sa Ľuboš F. nevyjadroval, odmietol však svoju vinu.

 

Naposledy na súde v prípade vraždy Sýkoru vypovedali v júni dvaja obžalovaní – Marek L. a Milan M. Obaja svoju vinu popreli. „Ku skutku môžem povedať, že od začiatku tvrdím, že s tým nemám absolútne nič spoločné,“ povedal na pojednávaní Marek L. K samotnému prípadu sa odmietol vyjadriť s tým, že korunný svedok v tejto veci podľa neho začal meniť a dopĺňať svoje výpovede už pri výsluchoch na polícii, takže bližšie by sa vyjadril až po jeho výpovedi pred súdom.

 

Ostatných obžalovaných pozná, alebo sa s nimi stretol pri podnikaní, či v reštaurácii. So zavraždeným Sýkorom podľa neho nemal žiaden kontakt.

 

Svoju účasť na skutku odmietol aj ďalší obžalovaný Milan M. „Nikdy som sa na ničom takom nezúčastnil,“ uviedol. Korunného svedka podľa neho nepozná, takže nechápe, ako on môže poznať jeho.

 

Júnové hlavné pojednávanie sa uskutočnilo v neprítomnosti obžalovaných Ľuboša F. a Richarda B., nakoľko požiadali o konanie v ich neprítomnosti.

 

Z vraždy Miroslava Sýkoru obžaloval prokurátor Mareka L., Richarda B., prezývaného Kofola, Milana M. a spomínaného Ľuboša F., považovaného za bossa nitrianskeho podsvetia.

 

Sýkoru zavraždili ešte vo februári 1997 na parkovisku Holiday Inn na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel Sýkora k hotelu na vozidle Audi A 100 spolu s jedným ochrankárom. Keď vystúpili z vozidla, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu.

 

Samotného Sýkoru najprv zasiahli troma ranami do nohy, po čom spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou značky Smith & Wesson. Útočníci ho vzápätí dorazili streľbou zo samopalu, pričom mu podľa obžaloby výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies