Pauza v Premier League Dúbravkovi neuškodila, reštart hneď s čistým kontom

NETKY.SK • 22 Jún 2020, 09:05 • 2 min
Pauza v Premier League Dúbravkovi neuškodila, reštart hneď s čistým kontom

NEWCASTLE - Vydarený súťažný reštart po viac než 100 dňoch súťažnej odmlky majú za sebou futbalisti Newcastle United. V zostave so slovenským brankárom Martinom Dúbravkom zdolali v nedeľu popoludní v 30. kolo anglickej Premier League hráčov Sheffieldu United (3:0). Pre slovenského brankára bola navyše táto výhra cennejšia o to viac, že zaznamenal ďalšie čisté konto.

slovakia

left justify in out

Desiate v sezóne 

"The Magpies" sa posunuli na dvanástu priečku tabuľky a slovenský reprezentant Dúbravka pred prázdnymi tribúnami v St. James Parku vychytal už desiate čisté konto v tejto sezóne v najvyššej anglickej súťaže. Za celý zápas podľa štatistík čelil iba jednému streleckému pokusu hostí. Všetci hráči Premier League, a platilo to nielen pre tento zápas, mali na svojich dresoch namiesto svojich mien "Black Lives Matter", ako podporu pre hnutie, ktoré bojuje po celom svete proti rasizmu a jednotné práva pre všetkých. USA sa v súčasnoti zmietajú v nepokojoch, ktoré vyvolala smrť Afroamričana Georgea Floyda po brutálnom zásahu polície.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Heco Dubravka (@martindubravka),

 

Rozhodol druhý polčas 
Všetky góly domácich padli v rozpätí 24 minút po zmene strán. V 55. min otvoril skóre mladý Francúz Allan Saint-Maximin. Na 2:0 zvýšil v 69. min škótsky záložník Matt Ritchie a víťazstvo rozdielom triedy pečatil v 78. min brazílsky útočník Joelinton. Zápas ovplyvnila červená karta írskeho obrancu v tíme hostí Johna Egana z 50. min. Už o päť minút neskôr domáci prvýkrát skórovali.

 

 

Nadviazal na obdobie pred kronavírusom 
Dúbravka vychytal nulu aj v poslednom marcovom zápase pred nástupom pandémie koronavírusu v Southamptone, kde jeho tím vtedy vyhral 1:0. V tom súboji sa 31-ročný rodák zo Žiliny poranil koleno, ale medzitým mal dosť času na to, aby sa dal do poriadku. Bývalý anglický reprezentačný brankár Paul Robinson na adresu Dúbravku pochvalne skonštatoval, že je mimoriadne potrebný pre tím NUFC.

 

img

 

Veľké uznanie 

O Dúbravkovi sa vyjadril, že pre "Magpies" je mimoriadne dôležitým hráčom, podľa vlastných slov "hráč sezóny". Newcastle ho najprv zobralo na hosťovanie ale neskôr, keď ho podpísali ako hráča, vyplatilo sa to. V Premier League sú podľa Robinsona extratrieda Alisson Becker z Liverpoolu, Ederson obliekajći dres Manchestru City a spomenul ešte Španiela De Geu z United. "Pod nimi je už Dúbravka," škonštatoval. Vynechal pritom také mená ako Kepu Arrizabalagu z Chelsea, majstra sveta Francúza Huga Lloria z Tottenhamu alebo Bernda Lena z Arsenalu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies