Proces s Marianom Kočnerom v kauze motákov pokračuje! Očakáva sa verdikt

NETKY.SK • 28 November 2021, 10:46 • 2 min
Proces s Marianom Kočnerom v kauze motákov pokračuje! Očakáva sa verdikt

BRATISLAVA - Pred Okresným súdom Bratislava I pokračuje vo štvrtok 2. 12. hlavné pojednávanie v kauze motákov, kde figuruje ako obžalovaný podnikateľ Marian Kočner. Súd k záveru tohto týždňa neevidoval žiadnu procesnú prekážku, aby vykonal pojednávanie.

slovakia

left justify in out

Uviedol to hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak. Na odročený decembrový proces si mali procesné strany pripraviť záverečné reči. Súd by mal na pojednávaní ukončiť oboznamovanie sa s listinnými dôkazmi a očakáva sa aj verdikt.

 

img

 

Naposledy koncom októbra vypovedal pred súdom advokát Andrej Šabík, ktorý v minulosti zastupoval podnikateľa Mariana Kočnera. Šabík odmietol, že by mal prebrať motáky od Kočnera, keď ho navštevoval vo väzbe. Vypovedal aj samotný obžalovaný Marian Kočner.

 

OS Bratislava I v júni rozhodol, že sa bude obžaloba voči Marianovi Kočnerovi v tejto kauze posudzovať ako zločin krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy. Pôvodne prokuratúra navrhovala prijať obžalobu zo zločinu marenia spravodlivosti v štádiu pokusu. Marian Kočner mal motáky posielať prostredníctvom svojich advokátov, keď bol vo väzbe pre kauzu zmeniek TV Markíza.

 

Marian Kočner na poslednom pojednávaní spochybnil výpoveď exsiskára Petra Tótha voči jeho osobe v kauze motákov. "Tóth si získal moju dôveru. Neviem, čo ho k tomu vedie, že vypovedá vo viacerých kauzách voči mne, myslím si, že sú to peniaze," povedal. Podľa obžalovaného Tóth za to dostal od neznámych darcov 750 000 eur. Myslí si, že keby si všetky jeho výpovede v iných konaniach zobral do rúk psychológ, zistil by, že ich upravuje tak, ako potrebuje.

 

img

 

Odmietol, že by odovzdával v bratislavskej väznici motáky svojmu obhajcovi a ten ich zase s inštrukciami odovzdával Tóthovi. "Môj výkon väzby bol vysoko neštandardný. Bol som kontrolovaný a predvádzaný k advokátom, prebiehala osobná prehliadka," uviedol.

 

Advokát Andrej Šabík, ktorý v minulosti zastupoval Kočnera, odmietol, že by od neho prebral motáky, keď ho navštevoval vo väzbe a odovzdával ich Petrovi Tóthovi. Počas pojednávania prečítal prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Trenčíne aj výpoveď z prípravného konania ďalšieho bývalého príslušníka SIS Romana Osuského. 

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Marian Kočner odmietol dohodu o vine a treste



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona