Prívalová voda v západnej Európe začína ustupovať, obete a nezvestní však pribúdajú každým dňom

NETKY.SK • 17 Júl 2021, 09:36 • 2 min
Prívalová voda v západnej Európe začína ustupovať, obete a nezvestní však pribúdajú každým dňom

BERLÍN - Počet obetí ničivých povodní v západnom Nemecku a Beneluxe v sobotu stúpol na minimálne 150 mŕtvych. Záchranné zložky sa naďalej usilujú nájsť nezvestných a zabrániť ďalším škodám.

slovakia

left justify in out

Podľa polície dosiaľ viac ako 90 osôb zahynulo v západonemeckom okrese Ahrweiler v spolkovej krajine Porýnie-Falcko a úrady sa obávajú, že počet obetí bude pribúdať.

 

 

Ďalších 43 obetí dosiaľ potvrdili v susednom Severnom Porýní-Vestfálsku, najľudnatejšej nemeckej spolkovej krajine, a ďalších najmenej 20 osôb prišlo o život v Belgicku.

Vo väčšine postihnutých oblastí voda začala ustupovať. Kompetentné orgány sa však obávajú, že v osobných i nákladných automobiloch, ktoré voda zmietla, sa môžu nachádzať ďalší mŕtvi.

 

img


Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier má na sobotu naplánovanú cestu do Erftstadtu juhozápadne od Kolína nad Rýnom, kde sa v piatok udiala hrôzostrašná prírodná katastrofa. Záplavy spôsobili obrovský zosuv pôdy, ktorý zničil množstvo domov. 

 

VIDEO: Nemci a Belgičania bojujú s povodňami, v meste Erfstadt už vznikla masívna jama!

Spomenutý Steinmeier sľúbil podporu rodinám obetí i mestám čeliacim značným škodám. 

 

img


Okrem Nemecka napáchali povodne rozsiahle materiálne škody aj v Belgicku, Holandsku, Luxembursku, Francúzsku a vo Švajčiarsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies