Príroda je úplne pomýlená: Kvitnú stromy a sťahovavé vtáky neodleteli!

NETKY.SK • 8 November 2018, 11:53 • 2 min
Príroda je úplne pomýlená: Kvitnú stromy a sťahovavé vtáky neodleteli!

Tohoročné leto a jeseň aj na Slovensku lámu rekordy. Takýto teplý november sme tu ešte nemali!

slovakia

left justify in out

Aj vy ste si to všimli? Čoskoro budeme v polovici novembra a mnohé stromy majú stále koruny plné zelených listov. Pohľad z okna toto ročné obdobie vonkoncom nepripomína. Je pravda, že sychravé, hmlisté a studené rána mnohým až tak nechýbajú, no treba povedať, že táto situácia vyznieva napriek tomu prinajmenšom desivo. A zmätení nie sme len my, ale aj príroda a zvieratá.

 

Počas uplynulých dní sme na Slovensku zaznamenávali historické teplotné rekordy. Meteorológovia krútia hlavami, november s viac ako 20 stupňami Celzia je skutočne abnormálny. To sa, samozrejme, odzrkadlilo aj na prírode, ktorá teplo zrejme vyhodnotila ako začiatok jari. V tráve počuť cvrčky, po lúkach poletujú včely a niektoré stromy začali dokonca aj kvitnúť! To môže poznačiť úrodu v nasledujúcom roku.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Pozitívna však nie je ani skutočnosť, že zmätené sťahovavé vtáctvo v mnohých prípadoch stále neopustilo svoje hniezda. Vzniká tak riziko, že ich náhly príchod zimy zaskočí nepripravených, čo by mohlo spôsobiť pokles ich populácie.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Podľa predpovedí to zatiaľ vyzerá tak, že teplo by malo byť minimálne do druhej tretiny novembra. Čo nastane potom, zatiaľ nikto netuší. Či príde zo dňa na deň treskúci mráz alebo sa len poriadne oneskorí nástup skutočnej jesene sa teda dozvieme až neskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies