Nápad potrestať krajinu s najväčším jadrovým arzenálom je absurdný, uviedol Medvedev

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 14:39 • 2 min
Nápad potrestať krajinu s najväčším jadrovým arzenálom je absurdný, uviedol Medvedev

MOSKVA – Podpredseda Ruskej bezpečnostnej rady a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev v stredu naznačil možnosť rozpútania jadrovej vojny, ak sa Medzinárodný trestný súd (ICC) v Haagu rozhodne vyvodiť dôsledky voči Rusku za vojnové zločiny páchané na Ukrajine. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

„Nápad potrestať krajinu, ktorá disponuje najväčším jadrovým arzenálom, je sám osebe absurdný,“ vyhlásil Medvedev na sociálnej sieti. Dodal, že takýto krok by znamenal potenciálne nebezpečenstvo pre celé ľudstvo.


Medvedev, kedysi považovaný za liberála, je v súčasnosti jeden z najväčších zástancov vojny na Ukrajine. Spojené štáty obvinil z toho, že chcú Ruskú federáciu súdiť na medzinárodných súdoch, no ako krajina nikdy neboli nútené znášať dôsledky za svoje vlastné vojny. Tie podľa neho pripravili o život 20 miliónov ľudí. „Celé americké dejiny, počnúc útlakom Indiánov, sú len krvavými vyhladzovacími vojnami,“ uviedol Medvedev.

 

img


Bývalý ruský prezident v júni nazval ľudí, ktorí nenávidia Rusko, „degenerátmi“, pričom sa zaviazal, že bude spolupracovať na tom, aby „zmizli“. Uviedol tiež, že sankcie voči Moskve môžu byť za určitých okolností vnímané ako akt agresie a dôvod na vyhlásenie vojny.

 

Možno vás zaujme: Minister obrany Šojgu dnes vymenoval ruské priority na Ukrajine



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies