Prípad otrávenej tehotnej Češky, ktorá dostala namiesto glukózy jed: Obvinili zdravotnú sestru

NETKY.SK • 4 September 2014, 11:26 • 2 min
Prípad otrávenej tehotnej Češky, ktorá dostala namiesto glukózy jed: Obvinili zdravotnú sestru

PRAHA - Moravskosliezska polícia po dva a pol mesiaci vyšetrovania obvinila zdravotnú sestru z diabetologickej ambulancie v meste Orlová v okrese Karviná z toho, že pri bežnej kontrole zamenila v júni glukózu za dezinfekciu.

slovakia

left justify in out

Jedovatú tekutinu, známu pod názvom Chlumského roztok, vypila 32-ročná Lucie v šiestom mesiaci tehotenstva a zomrela. Informovali o tom dnes Česká televízia (ČT) i spravodajský server iDNES.cz.

 

Polícia to zatiaľ oficiálne nepotvrdila. ČT však uviedla, že podkladom pre obvinenie sa stali znalecké posudky a správa Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv.

 

Tehotná žena prišla do ambulancie na bežný test, ktorým sa zisťuje prípadná tehotenská cukrovka. Namiesto cukrového roztoku však dostala zmes fenolu s gáfrom, ktorý sa používa pri kožných problémoch alebo aj pri dezinfekcii chirurgických nástrojov.

 

Keď na omyl v ambulancii v ten deň neskôr prišli, okamžite privolali políciu. Tá však už našla ženu doma mŕtvu, pripomenul iDNES.cz. Mladá žena po sebe zanechala päťročného syna.

 

Polícia vyšetrovala prípad ako usmrtenie z nedbalosti, za čo páchateľovi hrozí šesť rokov väzenia, spresnili Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies