Priority predsedníctva SR v EÚ sa venujú aj kultúre

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 14:46 • 2 min
Priority predsedníctva SR v EÚ sa venujú aj kultúre

BRATISLAVA - Priority slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie (EÚ) z pohľadu kultúry dnes v Bruseli predstavil minister kultúry Marek Maďarič.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu kultúry sa dnes v Bruseli zúčastnil na rokovaní Rady ministrov pre kultúru a audiovíziu. Predstavil na ňom priority slovenského predsedníctva v únii z pohľadu Rady Európskej únie pre vzdelávanie, mládež, kultúru a šport. Na webstránke Ministerstva kultúry (MK) SR o tom informuje referát styku s médiami MK SR. Počas slovenského predsedníctva bude mať MK SR na starosti oblasti audiovízie, kultúry a autorského práva.


Ako ďalej informovalo MK SR, v audiovízii bude naším hlavným cieľom revízia smernice o audiovizuálnych mediálnych službách, ktorá je jednou z hlavných súčastí stratégie pre jednotný digitálny trh. Oblasti kultúry dominuje zámer zabezpečiť strednodobé preskúmanie pracovného plánu pre kultúru na roky 2015 až 2018 a z oblasti legislatívnych aktov návrh Európskeho parlamentu a Rady na vyhlásenie roku 2018 za Európsky rok kultúrneho dedičstva. "Mimoriadnu pozornosť v oblasti autorského práva bude MK SR venovať nariadeniu o cezhraničnej prenosnosti online obsahových služieb," uvádza sa ďalej v tlačovej správe.


Ministerstvo kultúry SR bude počas slovenského predsedníctva predsedať Rade EÚ pre vzdelávanie, mládež, kultúru a šport. Rada sa v zložení ministrov kultúry členských štátov EÚ zíde na zasadnutí v Bruseli 21. a 22. novembra. Zasadnutiu budú predchádzať dve expertné konferencie, ktoré sa uskutočnia v Bratislave. V septembri to bude konferencia na tému Ochrana maloletých - Regulačné konvergencie a v novembri konferencia s názvom Formovanie budúcnosti duševného vlastníctva, ktorú MK SR organizuje v spolupráci s Úradom priemyselného vlastníctva SR, dodáva v tlačovej správe referát styku s médiami MK SR.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies