Princ Harry prisľúbil účasť na dobročinnom pochode okolo Británie

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 09:17 • 2 min
Princ Harry prisľúbil účasť na dobročinnom pochode okolo Británie

LONDÝN - Hoci britský princ Harry odchádza z armády, nehodlá sa vzdať práce so zranenými vojakmi.

slovakia

left justify in out

Podľa vlastných slov sa plánuje pridať k päťčlennej skupine bývalých vojakov, ktorí chcú v priebehu tohto roka podniknúť 1600 kilometrov dlhý pochod okolo Británie, a absolvovať jeden jeho úsek. Oznámila to dnes agentúra AP.

 

Princ sa dnes stretol so štyrmi mužmi a jednou ženou, ktorí sa zúčastnia tohto podujatia s názvom Walk of Britain. Pochod organizuje dobročinná organizácia Kráčame so zranenými (Walking with the Wounded), pomáhajúcej zraneným armádnym veteránom opätovne sa zapojiť do každodenného občianskeho života.

 

Pochod sa začne 22. augusta v Škótsku a zavŕši sa koncom októbra v Londýne. Harry, ktorý je štvrtý v následníckej línii na britský trón, odíde z radov britskej armády v júni po desaťročnej kariére, v rámci ktorej absolvoval dva pobyty v Afganistane. V minulosti sa zúčastnil na pochodoch spomínanej organizácie na severný aj južný pól. Harry bude v lete pracovať ako dobrovoľník.

 

Ešte pred odchodom z armády bude Harry štyri týždne získavať skúsenosti medzi austrálskymi vojakmi a v máji navštívi Nový Zéland. Princ zdôraznil, že spomienka na ľudí, s ktorými slúžil v Afganistane, a skúsenosti, ktoré počas svojho pôsobenia v armáde získal, ho budú sprevádzať po celý život.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies