Primátor Varšavy žiada od vlády a OSN väčšiu podporu pri utečencoch

NETKY.SK • 22 Apríl 2022, 09:09 • 2 min
Primátor Varšavy žiada od vlády a OSN väčšiu podporu pri utečencoch

VARŠAVA – Medzinárodné spoločenstvo a poľská vláda musia lepšie koordinovať situáciu a poskytnúť väčšiu podporu mestám a charitatívnym organizáciám, ktoré pomáhajú ukrajinským utečencom. Vo štvrtok to uviedol primátor Varšavy Rafal Trzaskowski, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

slovakia

left justify in out

img

 

„Európska únia a Organizácia Spojených národov musia zakročiť a vytvoriť koordinačný mechanizmus,“ povedal Trzaskowski. Poľsko získalo medzinárodné uznanie za zvládanie utečeneckej krízy, pripomína Reuters. Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vstúpili na poľské územie takmer tri milióny ľudí. Populácia Varšavy zároveň vzrástla o 15 percent.

 

„Potrebujeme priamu pomoc, pretože zo strany vlády neexistuje žiadna stratégia. Veľa z toho, čo vidíte v Poľsku, je založené na improvizácii,“ dodal primátor Varšavy.

 

img

 

Štátny tajomník poľského ministerstva vnútra Pawel Szefernaker uviedol, že poľská vláda má záujem spolupracovať s mestami a charitatívnymi organizáciami a zároveň vyvíja úsilie o koordináciu situácie.

 

„Sme na konci fázy týkajúcej sa humanitárnej pomoci v tejto kríze a smerujeme k adaptačnej fáze. Musíme pracovať na spoločnom postupe,“ povedal Szefernaker.

 

Možno vás zaujme: Zelenskyj prirovnal škody na Ukrajine k druhej svetovej vojne. Veľkonočné prímerie bolo odmietnuté!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies