Primátor Nesrovnal ocenil najlepších učiteľov

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 16:25 • 2 min
Primátor Nesrovnal ocenil najlepších učiteľov

BRATISLAVA - Bratislavský primátor Ivo Nesrovnal ocenil najlepších učiteľov základných, materských a umeleckých škôl či centier voľného času v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Ocenenie z rúk primátora si dnes v Primaciálnom paláci prevzalo 25 učiteľov, ktorých navrhli riaditelia a zriaďovatelia škôl a školských zariadení, rodičia či samotní školáci. Agentúru SITA o tom informovala Katarína Kohútiková z bratislavského magistrátu.


Titul Vynikajúci učiteľ získalo 23 učiteľov, ktorých do tejto kategórie navrhli mestské časti ako zriaďovatelia škôl, základné umelecké školy alebo centrá voľného času v zriaďovateľskej pôsobnosti hlavného mesta. Ocenení učitelia získali čestné uznanie za dlhoročnú tvorivú pedagogickú prácu a významný prínos pri rozvoji školstva a peňažný dar. Ďalšie dve učiteľky si vyslúžili ocenenie v kategórii Učiteľ - môj kamarát, na ktoré ich nominovali kolegyne, rodičia či samotní žiaci. Titul Učiteľ - môj kamarát získala bývalá učiteľka Hyacinta Karlíková, ktorá učila na Základnej škole Milana Hodžu na Škarniclovej ulici slovenský jazyk a literatúru.

 

Pani učiteľka vodila svojich žiakov dlhé roky do knižnice a pripravovala im literárne hry, súťaže, projekty, besedy či čítania a podporovala v nich tak lásku k slovenskému jazyku, literatúre, knihám a umeniu. Na ocenenie bývalú pedagogičku navrhli pracovníčky mestskej knižnice.

 

Ocenenie v kategórii Učiteľ - môj kamarát získala aj učiteľka Andrea Srnková z Materskej školy na Bzovickej ulici. Na ocenenie ju navrhli rodičia škôlkarov za mimoriadne pekný prístup k deťom, za trpezlivosť, kreativitu, empatiu, lásku k deťom a za príkladnú starostlivosť v učení a pri hrách s nimi. Obe učiteľky navrhovatelia označili za príklad iným pedagógom, informuje Kohútiková.


Ocenených učiteľov odporučila výberová komisia. Komisia hodnotila celoživotnú prácu učiteľov v školstve v Bratislave, zamerala sa na ich mimoriadne výsledky dosiahnuté vo výchove a vzdelávaní. Pri výbere zavážil aj dlhoročný podiel nominovaných na rozvoji školstva v Bratislave v oblasti výchovy a vzdelávania, humánneho a tvorivého prístupu vo výchovno-vzdelávacom procese či dosiahnuté mimoriadne výsledky v oblasti výchovy a vzdelávania bratislavských žiakov.

 

Hodnotiacim kritériom bolo aj to, či sa navrhnutí učitelia autorsky podieľali na medzinárodných projektoch škôl reprezentujúcich hlavné mesto a Slovensko v zahraničí. Spomedzi ďalších kritérií zavážili aj vynikajúce výsledky práce pedagóga či počet odpracovaných rokov v bratislavských školách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies