Primaciálny palác bude v sobotu vysvietený na modro

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 11:03 • 2 min
Primaciálny palác bude v sobotu vysvietený na modro

BRATISLAVA - Primaciálny palác v Bratislave bude v sobotu (2.4.) vysvietený na modro. Hlavné mesto sa totiž zapojí do celosvetovej kampane Rozsvieť modrú, ktorá je zameraná na zvýšenie povedomia o autizme. TASR o tom informovala Katarína Kohútiková z bratislavského magistrátu.

slovakia

left justify in out

Bratislava chce týmto spôsobom vyjadriť podporu všetkým, ktorých sa autizmus dotýka. "Verím, že tak nielen zvýšime povedomie o tomto ochorení, ale zároveň aj podporíme ľudí trpiacich touto chorobou," priblížil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

 

Ako prejav úcty k tejto vývinovej poruche sa 2. apríla významné budovy a stavby po celom svete rozžiaria na modro. Táto farba je totiž symbolom komunikácie, pričom tak ako ľudia dlhé roky nerozumeli autistom, ani oni nerozumeli zdravým.

 

"Modré svetlo pomáha zacieliť pozornosť verejnosti na autizmus – vývinovú poruchu, ktorá ovplyvňuje v súčasnosti viac ako 70 miliónov ľudí na celom svete," uviedla Kohútiková. Cieľom kampane je zvýšiť povedomie o autizme a snaha začleniť ich medzi seba a vytvoriť im podmienky pre zmysluplný život.

 

Okrem Primaciálneho paláca sa zo soboty na nedeľu (3.4.) rozsvieti na modro aj Bratislavský hrad. Vo večerných hodinách dnes bude v modrej farbe osvetlený aj balkón radnice v Levoči.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies