Prieskum: Zmrzlinu si ľudia kupujú najviac od júna do augusta

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 17:15 • 2 min
Prieskum: Zmrzlinu si ľudia kupujú najviac od júna do augusta

BRATISLAVA - Zmrzlinu si počas leta kupujú ľudia až šesťnásobne častejšie v porovnaní s ostatnými ročnými obdobiami.

slovakia

left justify in out

Nástup sezóny v domácej spotrebe sa však začína už od apríla, vrchol dosahuje počas mesiacov jún až august. Zmrzlinu si kúpi domov osem z desiatich domácností. Vyplýva to z kontinuálneho monitoringu nákupného správania domácností GfK Consumer Panel Services za rok 2014, ktorý uskutočnili na vzorke 1500 slovenských domácností.

 

"Zmrzlinu si kupujeme síce pri rôznych príležitostiach počas celého roka, v letných mesiacoch však priláka päť až šesťnásobne vyšší počet kupujúcich ako v mimosezónnych mesiacoch," uviedla Anna Kissová zo spoločnosti GfK. 

 

Zmrzlinu na domácu spotrebu si ľudia kupujú približne desaťkrát za rok. Najvyššiu spotrebu majú viacčlenné rodiny s deťmi nad 15 rokov alebo rodiny s dospelými členmi žijúce v mestách. Nákup v zľave využije ročne 65 percent kupujúcich. Väčšia časť domácností nakupuje v akcii aj mimo nej. Akcie vo väčšej miere využívajú menšie domácnosti a najviac domácnosti na východnom Slovensku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies