Maďarsko sprísnilo opatrenia. Zamestnávateľ dokonca môže nariadiť očkovanie!

NETKY.SK • 28 Október 2021, 13:48 • 2 min
Maďarsko sprísnilo opatrenia. Zamestnávateľ dokonca môže nariadiť očkovanie!

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda sa rozhodla pre radikálne riešenie. Očkovanie je pre nich jediným prostriedkom v ochrane proti nákaze novým druhom koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zamestnávatelia môžu predpísať svojim zamestnancom povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19. S platnosťou od 1. novembra bude povinné nosenie rúšok v prostriedkoch hromadnej dopravy osôb a v zdravotníckych zariadeniach zaviedol kabinet zákaz návštev. Sprísnenie epidemiologických opatrení oznámil vo štvrtok v Budapešti šéf úradu vlády Gergely Gulyás.

 

img

 

Prečítajte si: Prečo liečebné kúpele fungujú aj v čiernych okresoch?

 

Podľa internetovej stránky komerčnej televízie ATV Gulyás zdôraznil, že očkovanie je jediným prostriedkom v ochrane proti nákaze novým druhom koronavírusu, a pripomenul, že tam, kde je vysoká miera zaočkovaných, je nízka miera úmrtnosti.

 

img

 

"Štát je tiež zamestnávateľom a využije možnosť nariadiť povinné očkovanie," zdôraznil Gergely Gulyás s tým, že v prípade samospráv budú rozhodovať starostovia a primátori.

 

Za posledných 24 hodín potvrdili testy v Maďarsku 4 039 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. V tomto období zomrelo 45 pacientov s ochorením COVID-19. Od vypuknutia pandémie evidujú v Maďarsku 859 378 nakazených a 31 544 obetí covidu. Aktuálne je infikovaných 31 544 osôb. Počet hospitalizovaných stúpol na 1 970, z nich je 204 napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Z takmer šesť miliónov zaočkovaných dostalo dve dávky vakcíny proti covidu vyše 5,7 milióna osôb a tretiu dávku podali 1,164 milióna ľuďom.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies