PRIESKUM: Voľby by v septembri vyhral Smer-SD, nasledovalo by PS

NETKY.SK • 18 September 2023, 09:00 • 2 min
PRIESKUM: Voľby by v septembri vyhral Smer-SD, nasledovalo by PS

Voľby do Národnej rady (NR) SR by v septembri vyhrala strana Smer-SD so ziskom 18,9 percenta hlasov. Nasleduje Progresívne Slovensko (PS) so 16,5 percenta a Hlas-SD so 14,6 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre reláciu Na telo televízie Markíza.

slovakia

left justify in out

Do parlamentu by sa dostali aj hnutie Republika (8,0 percenta), SNS (6,4 percenta), KDH (6,2 percenta) a SaS (5,1 percenta).

Koalícia OĽANO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia by sa do parlamentu nedostala. Získala by 6,3 percenta, na postup však potrebuje aspoň sedem percent.

Pred bránami NR SR by ostalo aj hnutie Sme rodina (4,9 percenta), Demokrati (3,7 percenta), Aliancia (3,6 percenta), ĽSNS (1,8 percenta), Modrí, Most-Híd (1,5 percenta) a subjekty združené okolo Maďarského fóra (0,8 percenta).

Do parlamentu by sa nedostala ani Pirátska strana - Slovensko (0,5 percenta), SDKÚ - DS ani Komunistická strana Slovenska (zhodne po 0,3 percenta). Karma a MySlovensko by získali po 0,2 percenta, Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota a Vlastenecký blok by mali zhodne 0,1 percenta. Ďalej by nasledovali strany Spravodlivosť, Slovenské Hnutie Obrody, Princíp a Spoločne občania Slovenska.

Na základe výsledkov prieskumu by Smer-SD v parlamente získal 37 kresiel, PS 33 a Hlas-SD 29. So 16 poslancami by bola v NRSR Republika, SNS by mala 13 mandátov, KDH 12 a SaS 10.

Prieskum sa realizoval od 6. do 13. septembra na vzorke 1001 respondentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: Teraz, Foto: FB
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies