Prieskum: Slováci podporujú opatrenia na inklúziu Rómov

NETKY.SK • 28 Október 2015, 19:07 • 2 min
Prieskum: Slováci podporujú opatrenia na inklúziu Rómov

BRATISLAVA – Väčšina Slovákov podporuje inklúziu Rómov a opatrenia, na ktorých sa v tejto oblasti zhodujú experti. Dokazuje to výskum Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť (SGI) zameraný na vzdelávanie a zamestnanosť, ktorý v spolupráci s Agentúrou FOCUS realizoval prieskum verejnej mienky.

slovakia

left justify in out

V prieskume, o ktorom dnes informovali TASR, vyjadrilo 1067 Slovákov názor na opatrenia týkajúce sa predškolskej výchovy, potreby špeciálnych pedagógov v hlavnom vzdelávacom prúde či opatreniach pre zamestnanie dlhodobo nezamestnaných.

 

"S podporu predškolského vzdelávania súhlasí až 94 percent respondentov, 83 percent sa pripája k názoru, že v bežných školách by malo pôsobiť viac odborníkov," uviedol Jozef Miškolci, výskumník Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť (SGI).

 

Výrazný súhlas vyjadrili respondenti pri verejnej podpore zamestnaneckých opatrení, a to i pri zacielení výlučne na Rómov. "S podporou možnosti, aby si dlhodobo nezamestnaní dokončili vzdelanie, súhlasí 84 percent respondentov, ak ide o dlhodobo nezamestnaných Rómov, s podpornými opatreniami umožňujúcimi dokončiť si vzdelanie súhlasí 70 percent opýtaných," spresnil Miškolci.

 

Podobne to bolo aj pri otázke týkajúcej sa podpory zamestnávania dlhodobo nezamestnaných vo verejných zákazkách. "Vo všeobecnosti s tým súhlasí 84 percent respondentov, pri otázke zameranej na možnosť zamestnať nezamestnaných Rómov súhlasne odpovedalo 63 percent opýtaných," informoval výskumník SGI.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies