Prieskum naznačuje volebné víťazstvo stúpencov zotrvania v eurozóne

NETKY.SK • 30 Máj 2012, 06:57 • 2 min
Prieskum naznačuje volebné víťazstvo stúpencov zotrvania v eurozóne

Prieskum naznačuje volebné víťazstvo stúpencov zotrvania v eurozóne - Politika Grécka konzervatívna Nová demokracia, ktorá je stúpencom úsporných opatrení, vedie v prieskume verejnej mienky pred júnovými parlamentnými voľbami, ktoré môžu rozhodnúť, či zad

slovakia

left justify in out

img

Grécka konzervatívna Nová demokracia, ktorá je stúpencom úsporných opatrení, vedie v prieskume verejnej mienky pred júnovými parlamentnými voľbami, ktoré môžu rozhodnúť, či zadlžená krajina zostane v eurozóne.
      Prieskum agentúry GPO pre televíznu stanicu Mega TV dáva Novej demokracii podporu 23,4 percenta, kým ľavicovú stranu SYRIZA - odporcu úsporných opatrení - podporilo 22,1 percenta opýtaných.
      Socialistická strana PASOK, ktorá tiež podporuje úsporné opatrenia, sa umiestnila na treťom mieste so ziskom 13,5 percenta.
      Grécko bolo nútené vypísať na 17. júna nové voľby po tom, ako z volieb 6. mája vyšiel parlament rozdelený rovnomerne medzi obe skupiny. Strany nedokázali zostaviť vládu, pretože sa nezhodli na medzinárodnej finančnej pomoci.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies