Prieskum: Až 75% amerických investorov považuje Bitcoin za veľmi riskantný

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 09:30 • 2 min
Prieskum: Až 75% amerických investorov považuje Bitcoin za veľmi riskantný

WASHINGTON, D.C. – Až tri štvrtiny amerických investorov, ktorí majú v akciách, dlhopisoch a podielové fondoch minimálne 10.000 dolárov, si myslia, že Bitcoin je veľmi riskantná investícia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spoločnosti Gallup a Wells Fargo uskutočnili prieskum, v ktorom sa pýtali investorov so sídlom v USA na ich názory na Bitcoin. Výsledky prieskumu priniesli pomerne prekvapivé výsledky, keď iba 2% opýtaných potvrdilo, že vlastnia Bitcoin a viac ako 70% si Bitcoin nikdy neplánuje kúpiť. Ďalších 26% Bitcoin síce zaujal, ale v blízkej budúcnosti si ho neplánujú kúpiť.

 

img

 

Prieskum sa uskutočnil začiatkom mája a v Spojených štátoch sa ho zúčastnilo takmer 2.000 dospelých respondentov, ktorí investovali do dôchodkového sporenia, alebo prostredníctvom iného typu účtu.

 

Investori, ktorí vlastnia Bitcoin ho však podľa prieskumu vnímajú ako rizikovú investíciu, keď až 75% z nich považuje BTC za veľmi riskantný a iba 0,5% (menej ako 10 respondentov) vyslovilo názor, že BTC nie je vôbec riskantný. Ďalšie 2% opýtaných povedalo, že BTC nie je príliš riskantný a zvyšných 23% označilo Bitcoin za trochu riskantnú investíciu.

 

img

 

Jedným z dôvodov nedostatku záujmu môže byť obmedzená popularita Bitcoinu, keďže len 29% investorov v prieskume uviedlo, že vedia niečo o kryptomenách. Štatistické údaje navyše ukazujú, že vnímanie Bitcoinu investormi sa líši podľa ich pohlavia a veku.

 

Výsledky prieskumu ukázali, že o Bitcoine a iných kryptomenách niečo vedia muži a mladší investori, ženy a seniori na tom boli horšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies