"Príďte k nám, netreba sa nás báť," Poklonská poradila zástupcom ministerstva zahraničných vecí USA, aby navštívili Krym a potom robili vyhlásenia

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 06:00 • 2 min
"Príďte k nám, netreba sa nás báť," Poklonská poradila zástupcom ministerstva zahraničných vecí USA, aby navštívili Krym a potom robili vyhlásenia

JALTA - Predtým, ministerstvo zahraničných vecí Spojených štátov vydalo vyhlásenie, v ktorom sa hovorilo o zámere Washingtonu zachovať v platnosti sankcie proti Rusku. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Poslankyňa Štátnej dumy Natalia Poklonská poradila predstaviteľom ministerstva zahraničných vecí USA, aby navštívili Krymský polostrov pred vyhláseniami, že Krym je Ukrajina. O tom Poklonská vyhlásila vo štvrtok novinárom na Jalte.

 

V stredu, vedúca tlačovej služby ministerstva zahraničných vecí USA Heather Hauertová, pôsobiaca teraz ako zástupkyňa tajomníka pre verejnú diplomaciu, uverejnila vyhlásenie, v ktorom sa hovorilo o zámere Washingtonu zachovať v platnosti protiruské sankcie, uložené Rusku po zjednotení s Krymom.

 

Okrem toho, podľa slov Hauertovej, Putin počas návštevy Krymu "zopakoval falošné nároky Ruska na ukrajinské územie". Referendum v roku 2014 v dokumente sa nazýva "nelegitímny a vyrobený".

 

"Príďte k nám, nebojte sa nás. Jednoducho príďte a uvidíte. Uvidíte ako dnes prekvitá Krym, ako funguje výstavba, aké objekty sú už postavené cesty, Krymský most. Ja neviem ako inak je možné dokázať pravdu, keď oni na bielu hovoria čierna," povedala Poklonská, pri komentovaní vyhlásenia Hauertovej.

 

Podľa jej názoru, podobné vyhlásenia sa jej už nezdajú smiešne ale hlúpe. "Prečo by sme mali počúvať takéto nezmysly. Američania si veľa dovoľujú" čuduje sa poslankyňa.

 

Na štvrté výročie referenda o zjednotení Krymu s Ruskom, prezident Ruska Vladimir Putin uskutočnil výlet na polostrov. Hlava štátu skontrolovala stav veci v rozvoji dopravnej infraštruktúry regiónu, a tiež sa zúčastnil koncertu v Sevastopole a poďakoval obyvateľom Krymu za ich rozhodnutie v roku 2014 o zjednotení s Ruskou federáciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies