Priatelia kopilota Germanwings tvrdia, že Lufthansa chce iba zakryť stopy, neverí ani Flašíková-Beňová

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 16:01 • 2 min
Priatelia kopilota Germanwings tvrdia, že Lufthansa chce iba zakryť stopy, neverí ani Flašíková-Beňová

DÜSSELDORF – Priatelia pilota Andreasa Lubitza tvrdia, že je zámerne obviňovaný z masovej vraždy, pretože je to iba zásterka leteckej spoločnosti, aby zakryla mechanické chyby na lietadle.

slovakia

left justify in out

Založili facebookovú stránku s názvom „Andreas Lubitz A320, sme proti lovu“, na ktorej zverejňujú svoje teórie o príčine nehody lietadla vo Francúzskych Alpách.

 

img

 

Niektorí tvrdia, že záznam z čiernej skrinky bol zmanipulovaný spoločnosťou Lufthansa, ktorá vlastní Germanwings, aby to vyzeralo tak, že Lubitz zámerne s lietadlom narazil. Luftanhsa sa takto podľa časopisu Vocativ snaží zakryť chybu na svojom lietadle.

 

 

Stovky fanúšikov údajne pochádzajú z Lubitzovho rodného mesta Montabaur z Nemecka a jeho priľahlého okolia. Jeden z nich, ktorý tvrdí, že je Lubitzov bývalý spolužiak napísal: „Verím, že Andy je nevinný.“

 

Takisto poukazujú na fakt, že zatiaľ nebola nájdená druhá čierna skrinka, čo podľa nich iba dokazuje to, že sa snažia zakryť stopy o tom, čo sa v skutočnosti stalo.

 

Ďalší tvrdia, že Lubitzovu priateľku zaplatili, aby v médiách povedala, že jej bývalý priateľ chcel spáchať "čin, ktorý sa zapíše do histórie."

 

Zo Slovákov je skeptická voči smeru, ktorým sa vyšetrovanie havárie uberá, aj europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová. "Neviem, ale neverím verzii že druhy pilot čakal, kým prvý odíde na toaletu a potom spáchal samovraždu. A čo keby nešiel?," napísala Flašíková na svojom Facebooku.

 

 

 

Neviem, ale neverím verzii že druhy pilot čakal, kým prvý odíde na toaletu a potom spáchal samovraždu. A čo keby nešiel?

Posted by Monika Flašíková-Beňová on Thursday, March 26, 2015

 

 

Googlu medzičasom vymazal zo služby Google Maps dom v Düsseldorfe, v ktorom Lubitz so svojou priateľkou Kathrin Goldbachovou býval.

 

Andreas Lubitz je podľa vyšetrovateľov zodpovedný za haváriu lietadla spoločnosti Germanwings vo Francúzskych Alpách, pri ktorej zahynulo 150 ľudí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies