Pri vzdušných útokoch v Sýrii zahynulo najmenej 70 bojovníkov Islamského štátu

NETKY.SK • 23 September 2014, 17:04 • 2 min
Pri vzdušných útokoch v Sýrii zahynulo najmenej 70 bojovníkov Islamského štátu

BEJRÚT - Najmenej 70 militantov zo skupiny Islamský štát (IS) zahynulo pri dnešných vzdušných útokoch pod vedením USA na severe a východe Sýrie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).
     

Podľa šéfa tejto inštitúcie Rámího Abdala Rahmána je však tento počet pravdepodobne omnoho vyšší. Rahmán citoval údaje o bilancii zabitých teroristov v provinciách Rakka, Dajr az-Zaur a Hasaka, pričom uviedol, že celkový počet mŕtvych a zranených je najmenej 300.
     

Hlavná kurdská strana v Sýrii privítala útoky proti fundamentalistom z IS a uviedla, že chce spolupracovať v boji proti tejto extrémistickej skupine. "Tešíme sa na spoluprácu s koalíciou v boji proti terorizmu, ktorý ohrozuje ľudské hodnoty na Blízkom východe," povedal líder Strany demokratickej únie (PYD) Sálih Muslim.
     

Kurdské mesto Kobané, známe aj pod názvom Ajn al-Arab, ležiace na severe Sýrie, je stále v ohrození IS, ktorého útoky v okolitej oblasti vyhnali za hranicu do Turecka desaťtisíce osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies