Pri útokoch a zrážkach v Iraku zahynulo najmenej 36 ľudí

NETKY.SK • 24 Február 2014, 07:58 • 2 min
Pri útokoch a zrážkach v Iraku zahynulo najmenej 36 ľudí

BAGDAD - Najmenej 26 policajtov prišlo o život a desiati ďalších utrpeli zranenia pri zrážkach s ozbrojencami, ku ktorým došlo v nedeľu v severnom Iraku. S odvolaním sa na policajné zdroje o tom informovala agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Prestrelka vypukla po tom, ako neidentifikovaní ozbrojenci zaútočili na policajné jednotky chrániace ropovody južne od mesta Mosul. Podľa zdrojov trvala viac než hodinu a pol. K zodpovednosti za útok sa zatiaľ neprihlásila žiadna militantná skupina.
      

Ďalších najmenej desať ľudí zahynulo v nedeľu ráno pri viacerých útokoch v Bagdade a okolí, kde militanti použili okrem iného bomby umiestnené vo vozidlách, informovala predtým agentúra AP.
      

Irackí vzbúrenci rozpútali od vlaňajška najhoršie násilie za posledné roky v snahe narušiť úsilie vlády o zaistenie bezpečnosti v celej krajine. Podľa údajov OSN zabili vlani v Iraku 8868 ľudí, z toho 7818 civilistov, čím sa minulý rok stal najkrvavejším v krajine, odkedy sa rozsiahly konflikt medzi miestnymi náboženskými skupinami začal v roku 2007 upokojovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies