Pri turistickej návšteve Paríža možno ušetriť, ak viete ako na to

NETKY.SK • 7 August 2012, 11:28 • 2 min
Pri turistickej návšteve Paríža možno ušetriť, ak viete ako na to

Pri turistickej návšteve Paríža možno ušetriť, ak viete ako na to - Cestovanie Paríž patrí medzi najkrajšie mestá sveta - návšteva francúzskej metropoly však bežného turistu šokuje cenami jedla a nápojov či vstupným do mnohých atrakcií. Slávnu Monu Lisu v

slovakia

left justify in out

imgParíž patrí medzi najkrajšie mestá sveta - návšteva francúzskej metropoly však bežného turistu šokuje cenami jedla a nápojov či vstupným do mnohých atrakcií. Slávnu Monu Lisu v Louvri si však možno pozrieť aj bezplatne a kávu je tiež možné dostať v Paríži aj za euro: treba však vedieť ako na to, napísala agentúra DPA v rámci svojho dnešného špeciálneho bloku venovaného letným turistickým tipom.
      Za šálku kávy pri Eiffelovej veži, Louvri či Notre-Dame zaplatíte až štyri eurá, ak sa posadíte ku stolu a necháte si ju doniesť obsluhou. Ak si ju však kúpite pri bare a sadnete si s ňou v parku či na ulici na lavičku, stojí oveľa menej.  
      Podobne môžu ušetriť pri správnom plánovaní milovníci kultúry. Napríklad každú prvú nedeľu v mesiaci je v Paríži bezplatný vstup do všetkých stálych expozícií štátnych múzeí a galérii. Zahŕňa to aj slávny Louvre, kde je vystavená Mona Lisa Leonarda da Vinciho, alebo Pompidouovo centrum s modernými dielami Picassa či Matissa. Vstupné do oboch galérií stojí normálne najmenej desať eur.
      Turista, ktorý zvažuje romantickú večeru pre dvoch, by sa mal najskôr pozrieť na internet. Aj špičkové reštaurácie ponúkajú špeciálne menu a zľavy až do 50 percent. Vyberiete si podľa ceny, miesta a typu kuchyne.
      Za výhľad z Eiffelovej veže či Tour Montparnasse zaplatíte vyše desať eur; rovnaký zážitok však budete mať, aj keď vystúpite po schodoch k Bazilike Sacré-Coeur na Montmartri.
      Najviac možno teraz ušetriť na ubytovaní počas dovoleniek Parížanov, ktorí ponúkajú svoje byty na prenájom. Mládežníci môžu využiť hostely MIJE, zriadené v aristokratických palácoch v parížskej štvrti Marais.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies