Máme náročný žreb: Slováci privítajú v septembri Švajčiarov, uvidíme Federera alebo Wawrinku?

NETKY.SK • 6 Február 2019, 16:12 • 2 min
Máme náročný žreb: Slováci privítajú v septembri Švajčiarov, uvidíme Federera alebo Wawrinku?

LONDÝN - Tenisti Švajčiarska budú súpermi Slovákov v septembrovom stretnutí I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2019 reprezentačných družstiev mužov.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom stredajší žreb v sídle Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) v Londýne. Vzhľadom na absenciu vzájomnej minulosti určil hostiteľa dodatočný žreb a ten prial slovenskému tímu. Stretnutie sa uskutoční 13. a 14. alebo 14. a 15. septembra 2019. Víťaz postúpi do kvalifikácie o postup na finálový turnaj vo februári 2020. Slovensku patrí v najnovšom daviscupovom rebríčku 29. miesto. Švajčiarsko je na 24. pozícii.

 

"Želal by som si Švajčiarsko doma. Teším sa! Predovšetkým preto, že opäť hráme doma, ale Švajčiarsko je atraktívny súper a keby prišiel jeden z ich velikánov Federer alebo Wawrinka, bol by to mimoriadny súboj. Verím, že v domácom prostredí, ak budú naši hráči zdraví, máme šancu udržať sa medzi najlepšími a vybojovať postup do februárovej kvalifikácie o finálový turnaj 2020," povedal generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška pre oficiálny zväzový web.

 

Reportáž: Bude to svetový tenis! Kapitána Kanady nominácia Slovenska zaskočila


Reprezentantom SR sa počas uplynulého víkendu nepodarilo zdolať hráčov Kanady (2:3) v rámci kvalifikačného kola a nepredstavia sa na premiérovom finálovom turnaji Davisovho pohára, ktorý v termíne od 18. - 24. novembra bude hostiť španielska metropola Madrid. Slováci viedli v súboji proti Kanade po štvorhre 2:1, nádejný stav však nedokázali využiť a v záverečných dvoch dvojhrách nezískali rozhodujúci tretí bod.

 

Žreb potešil aj deblového špecialistu Filipa Poláška. "Je výborné, že hráme opäť doma. Švajčiarsko je nevyspytateľný súper, môže postaviť Federera i Wawrinku. V uplynulých rokoch však Davis cup nehrali a tak uvidíme, kto napokon príde. V každom prípade spravíme všetko pre to, aby sme Helvétov zdolali a budúci rok vo februári mohli opäť bojovať o Madrid," uviedol Polášek.

Finalista Davis Cupu 2005 Slovensko je v "II. lige" sústavne od sezóny 2007. Päťkrát neúspešne hralo o postup (2007 Kórejská republika, 2008 Srbsko, 2014 USA, 2015 Poľsko, 2016 Austrália) a v šiestich prípadoch odvrátilo zostup do II. skupiny euroafrickej zóny (2009 Macedónsko, 2010 Bielorusko, 2011 Ukrajina, 2012 Portugalsko, 2013 Švédsko, 2017 Poľsko).

Výsledok stredajšieho žrebu septembrových stretnutí I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára:

Bosna a Hercegovina - Česko
Švédsko - Izrael
Fínsko - Rakúsko
Maďarsko - Ukrajina
SLOVENSKO - Švajčiarsko
Bielorusko - Portugalsko




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies