Pri Strážkom došlo k vybreženiu rieky, zasahujú tam vodohospodári

NETKY.SK • 6 Február 2017, 17:38 • 2 min
Pri Strážkom došlo k vybreženiu rieky, zasahujú tam vodohospodári

STRÁŽSKE – Pri Strážskom v okrese Michalovce v blízkosti mestskej časti Krivošťany došlo dnes k vybreženiu vodného toku.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR uviedol hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Pavel Machava, v tomto prípade ide o často zaplavované územie. "Nie je to miesto, ktoré je určené na trvalé bývanie, podľa našich informácií ide o rekreačnú oblasť," vysvetlil.

 

Vodohospodári podľa jeho ďalších slov na mieste zasahujú s ťažkou technikou, rozrušujú ľady a sprietočňujú koryto tak, aby voda odtekala. Je tam kráčajúce rýpadlo, v priebehu dnešného dňa by tam mali dopraviť špeciálny ťažký mechanizmus s dĺžkou ramena 18 metrov na efektívne vyberanie ľadov. Zaplavená je aj prístupová cesta k oblasti.

 

Ako TASR informoval primátor Strážskeho Vladimír Dunajčák, situáciu budú počas noci pravdepodobne monitorovať aj príslušníci mestskej polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies