Pri ruskom raketovom útoku v Charkovskej oblasti zomrelo 48 ľudí

NETKY.SK • 5 Október 2023, 19:30 • 2 min
Pri ruskom raketovom útoku v Charkovskej oblasti zomrelo 48 ľudí

KYJEV - Najmenej 48 ľudí zahynulo vo štvrtok v dôsledku ostreľovania obce Hroza ležiacej v Charkovskej oblasti ruskými silami. Na platforme Telegram o tom podľa BBC informovali šéf tamojšej vojenskej správy Oleh Synehubov a ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj.

slovakia

left justify in out

Podľa Synehubova ruskí vojaci okolo 13.15 h miestneho času zasiahli kaviareň a obchod s potravinami, kde sa v tej chvíli nachádzali civilisti. Z trosiek sa zatiaľ podarilo vytiahnuť telá 48 mŕtvych ľudí vrátane šesťročného chlapca. Ďalších šesť osôb utrpelo zranenia.

 

Raketový útok na obec Hroza označil Zelenskyj, ktorý je vo štvrtok v španielskej Granade na summite Európskeho politického spoločenstva, za "brutálny ruský zločin" a "premyslený teroristický čin".


"Ruský teror treba zastaviť. Každý, kto pomáha Rusku obchádzať sankcie, je zločinec. Každý, kto ešte podporuje Rusko, podporuje zlo. Rusko potrebuje tento a podobné teroristické útoky len na jednu vec: aby sa jeho genocídna agresia stala novou normou pre celý svet. A ďakujem každému lídrovi, každému národu, ktorý nás podporuje pri ochrane životov," napísal Zelenskyj na Telegrame.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: PBS
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies