Pri požiari v opatrovateľskom domove zahynulo desať starších ľudí

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 08:59 • 2 min
Pri požiari v opatrovateľskom domove zahynulo desať starších ľudí

PEKING - Desať starších ľudí zahynulo pri požiari opatrovateľského domova v meste Chaj-lun v čínskej provincii Chej-lung-ťiang. O prípade dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Požiar vypukol vo štvrtok v skorých ranných hodinách miestneho času v krídle, slúžiacom ako hospic. Príčina sa vyšetruje, avšak čínska televízia CCTV uviedla, že požiar založil jeden zo starších obyvateľov. Domnieval sa totiž, že ho okradli. Priamo v hospici bolo 32 starých ľudí, celkovo žilo v zariadení 283 obyvateľov, väčšinou bývalých roľníkov. Chaj-lun sa nachádza zhruba 650 kilometrov severovýchodne od Pekingu. Oblasť patrí k čínskym regiónom s najväčšou produkciou obilia.

Obyvateľstvo v Číne rapídne starne a systém sociálneho zabezpečenia je finančne podvyživený. Preto krajina čelí rastúcemu tlaku na poskytovanie náležitej starostlivosti starším ľuďom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies