Pri potulkách mestom budú návštevníci odhaľovať záhady Košíc

NETKY.SK • 9 August 2010, 06:21 • 2 min
Pri potulkách mestom budú návštevníci odhaľovať záhady Košíc

Pri potulkách mestom budú návštevníci odhaľovať záhady Košíc

slovakia

left justify in out

Počas nadchádzajúceho víkendu (7. a 8. augusta) budú môcť návštevníci a obyvatelia Košíc zažiť v premiére investigatívnu potulku plnú hypotéz a otáznikov. V rámci tradičných a pravidelných potuliek mestom Košice sa budú sprievodcovia tentoraz venovať starým i novým záhadám, ktoré sú rozriešené, ale aj doteraz nevysvetlené. Hovoriť budú aj o zvláštnych legendách o Košiciach a o tom, ako mohli vzniknúť.
      "Hovoriť budeme napríklad o prípade, ktorý nevedel vyriešiť ani Interpol. Je to krádež dómskeho pokladu svätej Alžbety. Ďalšou záhadou by mohlo byť, kto ukryl jeden z najväčších pokladov v Európe – Košický zlatý poklad priamo na Hlavnej ulici v Košiciach. No ale aj také novodobejšie záhady, prečo napríklad je stále vlhká tráva pred Kaplnkou svätého Michala, či kam vedú schody, ktoré nikam nevedú, len proste tam sú," spomenul niektoré záhady Košíc jeden zo sprievodcov Milan Kolcun.
      Účastníci víkendových potuliek sa takisto dozvedia, prečo sú na Kaplnke svätého Michala diery, prečo sa Dóm svätej Alžbety sfarbuje do zlata, prečo bol v Dóme mamut, či kto vyplazuje jazyk z Premonštrátskeho kostola.
      Potulky mestom Košice, ktoré sa začínajú vždy pred Vedeckou knižnicou na Hlavnej ulici 10, môžu absolvovať záujemcovia v sobotu počas celého dňa od 10.00 do 22.00 h a v nedeľu v popoludňajších termínoch od 14.00 do 17.00 h.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies