Pri pokuse vyletieť s doma vyrobenou raketou zomrel dobrodruh

NETKY.SK • 23 Február 2020, 16:6 • 2 min
Pri pokuse vyletieť s doma vyrobenou raketou zomrel dobrodruh

BRATISLAVA - Pri pokuse vyletieť so svojou podomácky vyrobenou raketou v sobotu zomrel americký dobrodruh Mike Hughes, známy aj ako Mad Mike (Šialený Mike - pozn. SITA). Šesťdesiatštyriročný muž havaroval so svojou raketou na parný pohon krátko po vzlietnutí z púšte blízko kalifornského Barstow.

slovakia

left justify in out

Ako informuje spravodajský portál BBC, Hughes bol známy presadzovaním teórie, že Zem je plochá, a dúfal, že to dokáže, keď sa dostane do vesmíru.

Kancelária šerifa v okrese San Bernardino informovala, že ich privolali k incidentu pri štarte rakety okolo 14:00 miestneho času. Po tom, ako raketa havarovala do otvorenej púšte, vyhlásili jedného muža za mŕtveho. Hughesov publicista pre americké médiá potvrdil, že to bol práve on, čo zomrel. Štart rakety filmovali pre novú reláciu Homemade Astronauts, ktorú pripravuje televízia Science Channel.

 

img


Mad Mike a jeho pomocníci postavili raketu na jeho dvore v Apple Valley, pričom na ňu minuli okolo 18-tisíc dolárov (v prepočte zhruba 16 700 eur). S pomocou svojho partnera Walda Stakesa sa Hughes vo svojej rakete na paru usiloval dosiahnuť výšku 1 525 metrov, uvádza portál Space.com. V marci 2018 sa Hughesovi s raketou podarilo vyletieť do výšky 570 metrov.

V roku 2002 sa Hughesovi podarilo dosiahnuť Guinnessov svetový rekord za najdlhší skok s limuzínou, ktorý mal viac ako 31 metrov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona