Poslanci prerokúvajú navýšenie štátneho rozpočtu. Kto z tohto výjde ako víťaz, Matovič či Sulík?

NETKY.SK • 27 Máj 2021, 09:34 • 2 min
Poslanci prerokúvajú navýšenie štátneho rozpočtu. Kto z tohto výjde ako víťaz, Matovič či Sulík?

BRATISLAVA - Poslanci budú v zrýchlenom konaní rokovať o navýšení výdavkov štátneho rozpočtu.

slovakia

left justify in out

Parlament vo štvrtok schválil návrh na skrátené legislatívne konanie k novele zákona o štátnom rozpočte. Tú vládny kabinet schválil ešte 12. mája. 

 

Majú sa ňou navýšiť výdavky štátneho rozpočtu o 3,4 miliardy eur, pričom výdavkov v súvislosti s pandémiou majú tvoriť 2,4 miliardy eur a nepandemické výdavky by mali vzrásť takmer o 1 miliardu eur. Za zrýchlené konanie hlasovalo 77 poslancov, proti bolo 48, zdržalo sa 12.


O navyšovaní rozpočtu mali zákonodarci rokovať včera, keďže sa však mimoriadna schôdza pretiahla, rokovanie presunuli na dnes. Navyšovanie výdavkov tak ako to predstavil minister financií Igor Matovič vyvolali spory vo vláde.

 

Proti sa ohradila strana SaS na čele s Richardom Sulíkom, ktorý už v stredu po rokovaní vlády avizoval, že ak sa o tejto otázke bude rokovať v zrýchlenom konaní, liberáli sa zdržia hlasovania. 

 

Aj napriek tomu, že návrh je na stole už niekoľko týždňov, koaličným partnerom sa nepodarilo nájsť konsenzus a novela štátneho rozpočtu putovala do parlamentu podľa návrhu bývalého premiéra Matoviča. Ten dokonca odmietol Sulíkov návrh zvýšiť výdavky štátu iba o 2,7 miliardy eur. 

 

Prečítajte si tiež: Matovič: Strana SaS si berie ľudí a firmy za rukojemníkov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies