Pri pokuse preplaviť sa z Líbye do Talianska zahynulo zrejme vyše 200 ľudí

NETKY.SK • 11 Február 2015, 11:53 • 2 min
Pri pokuse preplaviť sa z Líbye do Talianska zahynulo zrejme vyše 200 ľudí

RÍM - Približne 200 až 300 migrantov pravdepodobne zahynulo v uplynulých dňoch pri pokuse preplaviť sa na troch nafukovacích člnoch z Líbye do Talianska, informoval dnes Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

slovakia

left justify in out

Úrad sa odvolal na výpovede migrantov, ktorých zachránila talianska pobrežná stráž a dopravila na ostrov Lampedusa. Tri člny, z ktorých každý viezol zhruba 100 ľudí, sa stratili, uviedla pre agentúru Reuters hovorkyňa UNHCR Barbara Molinariová.
      

Tri člny vyplávali z Líbye spolu s ďalším, z ktorého sa talianskej pobrežnej stráži podarilo v nedeľu zachrániť 105 ľudí. Z nich však 29 zomrelo na podchladenie do 18 hodín od záchrany.
      

Hovorkyňa talianskej pobočky UNHCR Carlotta Samiová ešte skôr pre agentúru DPA uviedla, že migranti sa plavili bez pitnej vody a potravín. Okrem toho plavidlá, ktoré nemali dostatočne výkonné motory, čelili vysokým vlnám a začali naberať vodu. Podľa Samiovej utečenci, ktorí prežili, zrejme pochádzajú zo subsaharskej Afriky a na mori sa plavili od nedele.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies