Pri pohromách je prvoradé chrániť život a zdravie

NETKY.SK • 12 Júl 2011, 11:12 • 2 min
Pri pohromách je prvoradé chrániť život a zdravie

Pri pohromách je prvoradé chrániť život a zdravie

slovakia

left justify in out

img

Slovenské príslovie hovorí, že "Nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch". Každoročne, ale najmä v minulom roku, mnohé obce a lokality zaplavilo a vznikli značné škody.
      Jozef Hrdý z Allianz-Slovenskej poisťovne radí, ako postupovať v takejto neľahkej situácii a aspoň čiastočne eliminovať škody, ak má postihnutý uzatvorené príslušné poistenie. Najdôležitejšie, ako zdôrazňuje, je chrániť si svoj vlastný život a život svojich blízkych. Následne by sa mal každý, koho stihne takáto pohroma snažiť ochrániť ešte nepoškodený majetok a podľa možnosti zabrániť zvyšovaniu škody.
      Medzi prvé kroky po vzniku škody patrí nahlásenie škôd do poisťovne - najlepšie a najrýchlejšie telefonicky, prípadne internetom a pod. Veľmi dôležitý krok, zdôrazňuje Hrdý, je nafotenie rozsahu poškodenia a celkového charakteru vzniknutej škody. Poškodené predmety, ktoré nepodliehajú skaze, treba odložiť za účelom preukázania poškodenia.
      Pred príchodom pracovníka poisťovne by mal poškodený pospisovať si celkový rozsah poškodenia, aby sa pri ohliadke nezabudlo na nejakú vzniknutú škodu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies