Pri páde autobusu do rokliny zahynulo najmenej 40 ľudí

NETKY.SK • 15 Marec 2015, 10:12 • 2 min
Pri páde autobusu do rokliny zahynulo najmenej 40 ľudí

RIO DE JANEIRO - Najmenej 40 ľudí zahynulo a približne desať utrpelo zranenia pri nehode autobusu, ku ktorej došlo v sobotu na juhu Brazílie. Podľa miestnej polície autobus vyletel zo zákruty a zrútil sa do 400 metrov hlbokej rokliny.

slovakia

left justify in out

Podľa predbežných výsledkov vyšetrovania vodič v zákrute stratil kontrolu nad vozidlom po tom, ako autobusu zlyhali brzdy, napísala dnes agentúra AP. Záchranné práce naďalej pokračujú.
      

Nehoda sa stala na diaľnici spájajúcej štáty Paraná a Santa Catarina, neďaleko mesta Campo Alegre a zhruba desať kilometrov pred cieľovou zastávkou autobusu v meste Joinville. Poveternostné podmienky mali byť v čase nešťastia priaznivé.
      

Brazília má jedny z najnebezpečnejších ciest v Južne Amerike, pripomína agentúra Reuters. Na tamojších diaľniciach ročne zaznamenajú 18 smrteľných nehôd na 100.000 ľudí. V okolitých krajinách ako Argentína, Kolumbia a Čile je to okolo 13.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies