Rezort vnútra spustil výstavbu koordinačného strediska v Bratislave

NETKY.SK • 20 September 2023, 18:30 • 2 min
Rezort vnútra spustil výstavbu koordinačného strediska v Bratislave

Ministerstvo vnútra SR spustilo v stredu výstavbu nového Koordinačného strediska integrovaného záchranného systému Bratislava v priestoroch budovy na Tomášikovej ulici v Bratislave. Celková hodnota investície sa odhaduje na približne 2,7 milióna eur. Suma zahŕňa stavebnú aj technologickú časť. Výstavba by mala byť zrealizovaná do konca roka 2024.

slovakia

left justify in out

"Nové špecializované pracovisko bude slúžiť na zabezpečenie príjmu a spracovania tieňových informácií na tiesňových linkách (112, 155 a 150) a riešenie mimoriadnych udalostí v rámci Bratislavského kraja," priblížil rezort. Podľa MV SR bude stredisko patriť medzi najmodernejšie pracoviská svojho druhu na Slovensku.

V priestoroch nového koordinačného strediska bude umiestnené pracovisko odboru krízového riadenia Okresného úradu Bratislava, operačné stredisko krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave a krajské operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby v Bratislave.

Pracovisko bude pozostávať z troch podlaží - na prvom podlaží budú obslužné priestory, ako sú šatne, relaxačné miestnosti a sociálne zariadenia, na druhom podlaží budú umiestnené dispečerské sály jednotlivých záchranných zložiek a tretie poschodie bude tvoriť priestor pre podporný personál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: MV SR, Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies