Pri ostreľovaní tankami zomrelo v Gaze 18 členov jednej palestínskej rodiny

NETKY.SK • 26 Júl 2014, 08:45 • 2 min
Pri ostreľovaní tankami zomrelo v Gaze 18 členov jednej palestínskej rodiny

GAZA - Osemnásť Palestínčanov z jednej rodiny zahynulo pri ostreľovaní izraelskými tankami v južnej časti pásma Gazy. Oznámil to miestny minister zdravotníctva Ašraf Kidra len krátko predtým, ako dnes vstúpilo do platnosti 12-hodinové humanitárne prímerie, na ktorom sa dohodli Izrael a hnutie Hamas.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu zdravotníctva pásma Gazy podľa agentúry Reuters spresnil, že 18 členov rodiny Nadžárovcov bolo od štvrtka uviaznutých vo svojom dome v dedine Chúzá, východne od mesta Chán Júnis, a že mnoho ďalších osôb utrpelo pri tankovej paľbe izraelského vojska zranenia.
      

Počet Palestínčanov zabitých od 8. júla - začiatku izraelskej ofenzívy v Gaze - tak stúpol na 881, väčšinou civilistov, rekapituluje Reuters. Dvanásťhodinové prímerie, ktorého uzavretie požadovala OSN, začalo v pásme Gazy platiť dnes ráno o 08.00 h miestneho času (07.00 SELČ). Izrael, palestínske militantné hnutie Hamas i ostatné ozbrojené frakcie v Gaze prisľúbili, že na 12 hodín prerušia všetky bojové operácie. Izraelská armáda uviedla, že počas trvania prímeria vojenské akcie v pásme Gazy síce zastaví, ale bude pokračovať v pátraní po tajných cezhraničných tuneloch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies