Pri operácii zameranej proti obchodovaniu s ľuďmi zadržali 107 osôb

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 16:11 • 2 min
Pri operácii zameranej proti obchodovaniu s ľuďmi zadržali 107 osôb

AMSTERDAM - Dovedna 107 ľudí zadržali úrady pri rozsiahlej celoeurópskej operácii zameranej na obchodníkov s ľuďmi a páchateľov sexuálneho zneužívania. Podľa agentúry DPA to dnes oznámil Európsky policajný úrad (Europol).

slovakia

left justify in out

Do operácie, ktorú viedla rakúska polícia, sa zapojili zložky z celkovo 22 krajín Európskej únie a tretích krajín. Vyšetrovatelia sa podľa vyhlásenia Europolu zamerali na "organizované zločinecké skupiny obchodujúce so zraniteľnými jednotlivcami s cieľom sexuálneho zneužívania".

 

Štátna príslušnosť obetí, ale aj podozrivých naznačuje, že prevahu v obchodovaní s ľuďmi majú na území EÚ juhoamerické a východoeurópske krajiny a tiež Nigéria. Vyšetrovanie malo obrovský rozsah - polícia v rámci neho preverila viac ako 125.000 ľudí na vyše 4000 miestach, medzi ktorými nechýbali vykričané štvrte, nevestince či masážne salóny. Europol dodal, že "špeciálnu pozornosť" venovala polícia inzerátom na internete, v ktorých sa objavovali obete sexuálneho zneužívania.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies