Pri nepokojoch v Egypte zastrelili dvoch ľudí, siedmi sú zranení

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 07:26 • 2 min
Pri nepokojoch v Egypte zastrelili dvoch ľudí, siedmi sú zranení

KÁHIRA - Najmenej dvaja ľudia zahynuli a siedmi utrpeli zranenia počas nočných zrážok v severnom Egypte medzi prívržencami a odporcami zosadeného prezidenta Muhammada Mursího. Uviedla to dnes agentúra Sinchua, odvolávajúc sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Počas nepokojov v meste Al-Mansura zastrelili ženu a 13-ročné dievča. Ďalších sedem ľudí dobodali, pričom ich zranenia si vyžiadali okamžitú hospitalizáciu. Tisícky prívržencov zosadeného egyptského prezidenta Muhammada Mursího začali v piatok demonštrovať v uliciach Káhiry a požadovali jeho návrat. Odporcovia islamistického lídra mali tiež naplánovanú demonštráciu na ten istý deň.

Vyše dva týždne po tom, ako armáda zosadila Mursího, stále nie je vidieť náznak možnej dohody na zmiernenie krízy, ktorá rozdelila najľudnatejší arabský štát a vyvolala obavy u jeho západných spojencov. Moslimské bratstvo vyzvalo na demonštrácie po celom Egypte. Šéfa ozbrojených síl generála Abdala Fattáha Chalíla Sísího obvinilo zo zorganizovania prevratu, ktorý pripravil o moc prvého slobodne zvoleného egyptského prezidenta. Armáda uviedla, že musela zasiahnuť po veľkých protestoch proti Mursímu, ktorého jeho odporcovia kritizovali ako nekompetentného a politicky jednostranného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies