Pri nehode v bani na zlato zahynulo 37 baníkov

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 11:13 • 2 min
Pri nehode v bani na zlato zahynulo 37 baníkov

BANGUI - Najmenej 37 baníkov zahynulo a mnoho ďalších utrpelo zranenia pri nešťastí, ku ktorému došlo v bani na zlato v Stredoafrickej republike (SAR). Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne zdroje.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral v nedeľu v bani na ťažbu zlata v lokalite Ndassima, približne 440 kilometrov východne od hlavného mesta Bangui. Šachta, v ktorej baníci pracovali, sa údajne preborila následkom silných dažďov. Vláda vyhlásila trojdňový štátny smútok.

"Obetí je zatiaľ 37, tento počet sa však vzhľadom na množstvo zranených pravdepodobne zvýši," uviedol hovorca prezidentskej kancelárie. Dodal, že sa podarilo zachrániť ďalších desať zranených, nevie sa však, koľko tiel sa ešte nachádza pod povrchom.

Stredoafrická republika, ktorá je bývalou francúzskou kolóniou, je bohatá na zásoby zlata a diamantov. Krajina sa však už desaťročia zmieta v politickej nestabilite. Povstalci z organizácie Séléka v marci zosadili prezidenta Francoisa Bozizého a v krajine vládne vojenská junta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies