Pri náletoch sýrskej armády zahynulo v Aleppe najmenej 10 ľudí vrátane batoľaťa

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 17:48 • 2 min
Pri náletoch sýrskej armády zahynulo v Aleppe najmenej 10 ľudí vrátane batoľaťa

DAMASK - Najmenej desať ľudí zahynulo pri dnešných náletoch v povstalcami ovládaných častiach sýrskeho mesta Aleppo, o ktoré sa zvádzajú ťažké boje. Informovali o tom sýrski záchranári a tiež opozičná monitorovacia organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

slovakia

left justify in out

Ibráhím al-Hádž zo Sýrskej civilnej obrany, ktorá vykonáva pátracie a záchranné operácie v oblastiach kontrolovaných protivládnymi povstalcami, vyhlásil, že vládne lietadlá dnes podnikli približne 40 útokov vo štvrtiach Aleppa ovládaných povstalcami. O život prišlo desať ľudí a ďalších 40 utrpelo zranenia.


Zverejnený videozáznam zachytáva dobrovoľníkov civilnej ochrany, ako spod trosiek vyťahujú telo batoľaťa, pričom sivý oblak prachu pokrýva ulicu a ľudia si pri úteku zakrývajú ústa.
Dnes už pred týmito útokmi zahynulo päť členov civilnej ochrany, keď nálet zasiahol ich výcvikové stredisko v meste Atárib ležiacom západne od Aleppa, uviedla agentúra AP.


SOHR so sídlom v Británii stanovilo počet obetí v povstalcami ovládaných častiach Aleppa na 11 a upozornilo, že tento počet môže ešte stúpnuť. SOHR dodalo, že nálety pokračujú.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies