Pri košickej stanici vzbĺkla dieslová lokomotíva ZSSK Cargo

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 15:06 • 2 min
Pri košickej stanici vzbĺkla dieslová lokomotíva ZSSK Cargo

KOŠICE – Požiar zasiahol v stredu (21.4.) večer lokomotívu v blízkosti malej železničnej stanice v Košiciach. Dieslová lokomotíva Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) bola v tom čase v koľajisku pod trakčným vedením.

slovakia

left justify in out

"Strojvodca spozoroval požiar v priestore nápravy lokomotívy, následne zasahovali hasiči v dosť neprístupnom teréne pre techniku. Zasahovali preto pomocou hasiacich prístrojov, potom bola lokomotíva odtiahnutá spod trolejového vedenia na voľnú koľaj a tam požiar uhasili,“ uviedol dnes pre TASR košický krajský hovorca Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Tomáš Berzetei. Požiar bol hlásený o 18.15 h, zásah ukončili hasiči po 22.00 h.

 

Výška vzniknutej škody na lokomotíve ani príčina zatiaľ nie sú známe. "Momentálne prebiehajú všetky šetrenia a zisťovania, ktoré určia príčinu, prečo došlo k tejto udalosti. Čo sa týka škody, nemáme nateraz nič vyčíslené," konštatovala pre TASR Monika Schmidtová zo ZSSK Cargo. Potvrdila, že pri udalosti nikto neutrpel zranenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies