Pri hranici s Ukrajinou zadržali siedmich Afgancov

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 09:36 • 2 min
Pri hranici s Ukrajinou zadržali siedmich Afgancov

TOPOĽA - Siedmich štátnych príslušníkov Afganistanu zadržali v pondelok (13.5.) popoludní hraniční policajti v katastri obce Topoľa, okres Snina. Išlo konkrétne o manželský pár s dieťaťom a štyroch mužov.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície so sídlom v Sobranciach Agnesa Kopernická, spomínaní cudzinci nemali pri sebe cestovné doklady. Muži zákona ich preto za účelom zistenia totožnosti predviedli na policajné oddelenie. 

"Troch zo skupiny na mieste ošetril lekár rýchlej zdravotníckej pomoci z dôvodu fyzického vyčerpania. Hospitalizácia nebola potrebná. Cudzinci prekročili štátnu hranicu neoprávnene, mimo hraničného priechodu a na našom území sa zdržiavali neoprávnene," vysvetlila Kopernická. 

Ako ďalej uviedla, traja cudzinci zároveň absolvovali lekárske vyšetrenie za účelom zistenia ich veku, keďže uvádzali, že sú mladiství. "Odborným vyšetrením sa zistilo, že majú 18 a viac rokov," ozrejmila hovorkyňa. 

Afganci sa momentálne nachádzajú v priestoroch Záchytného tábora v Humennom. Všetci totiž prejavili záujem požiadať o azyl na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies