Pri havárii Airbusu Germanwings zahynulo 67 Nemcov vrátane 2 malých detí a 16 gymnazistov

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 09:26 • 2 min
Pri havárii Airbusu Germanwings zahynulo 67 Nemcov vrátane 2 malých detí a 16 gymnazistov

BARCELONA - Pri leteckom nešťastí na juhu Francúzska prišlo v utorok o život aj 67 občanov Nemecka, vrátane dvoch malých detí a 16 študentov lýcea Josepha Königa v nemeckom meste Haltern am See, ktorí sa vracali z Katalánska z výmenného jazykového pobytu. Pri havárii lietadla typu Airbus A320 zahynuli aj dvaja pedagógovia, ktorí ich sprevádzali.

slovakia

left justify in out

Nemecké i francúzske médiá dnes informovali, že mesto Haltern je po tragédii v šoku. "Je to čierny deň v dejinách nášho mesta," uviedol primátor Bodo Klimpel.

 

Ľudia už v utorok začali prichádzať k budove strednej školy, zapaľovali tam sviečky, prinášali hračky či fotografie svojich spolužiakov - obetí leteckého nešťastia.

 

Škola je dnes otvorená ako obvykle, ale študenti majú namiesto vyučovania diskusie s pedagógmi v prítomnosti lekárov a psychológov. Okrem toho sa uskutoční smútočné zhromaždenie.

 

Francúzska televízia i-Télé dnes uviedla, že na juhu Francúzska dnes očakávajú prvú skupinu rodičov obetí.

Druhou krajinou, ktorá je po Nemecku najbolestnejšie zasiahnutá leteckým nešťastím vo francúzskych Alpách, je Španielsko, kde je od dnešného dňa trojdňový štátny smútok.

 

Spoločnosť Germanwings dnes začala registrovať cestujúcich na let 9525 na pravidelnej linke z Barcelony do Düsseldorfu. Kým časť ľudí prišla dnes svoju letenku zrušiť, iní sa rozhodli letieť a zaregistrovali sa, lebo "život ide ďalej".

 

Na letisko v Barcelone dnes zavíta španielsky premiér Mariano Rajoy, aby sa stretol s rodinami 45 španielskych obetí, pre ktorých v areáli vytvorili informačné centrum a centrum psychologickej pomoci. Rajoy potom odcestuje do Francúzska, aby sa na mieste oboznámil s postupom pátrania po telách obetí a troskách lietadla.

 

Pátranie v horskom masíve Trois Evechés - v oblasti, kam sa v utorok zrútilo lietadlo nízkonákladovej spoločnosti Germanwings - sa dnes ráno obnovilo. Cieľom pátrania je nájsť telesné pozostatky 150 obetí leteckého nešťastia.

Oblasť, v ktorej sa pátra, je rozľahlá a v ťažko prístupnom horskom teréne. Lokalita je prístupná jedine výsadkom pátračov z vrtuľníkov alebo peším výstupom.

 

LIVE prenos z pátrania po obetiach

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies