Pri Devíne uviazla loď, k úniku nafty nedošlo

NETKY.SK • 22 August 2013, 18:32 • 2 min
Pri Devíne uviazla loď, k úniku nafty nedošlo

BRATISLAVA - Z nádrží lode, ktorá dnes ráno uviazla na plytčine pri Devíne, neunikli ropné látky a nedošlo ani k úhynu rýb.

slovakia

left justify in out

Do vôd Dunaja sa dostala len drenážna voda s obsahom ropných látok, ktorú z lode po jej odtiahnutí prečerpávali v bazéne prístavu v lodenici Vlčie Hrdlo. Zistila to Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP). TASR o tom informoval Maroš Stano z odboru komunikácie Ministerstva životného prostredia SR.

"Nákladné plavidlo, naložené pšenicou, uviazlo na plytčine pri kameňolome Devín. V súčasnosti je pod kontrolou v bazéne bratislavského prístavu v lodenici Vlčie Hrdlo," informoval Stano. Loď mala podľa neho naložených približne 750 ton pšenice, jej náklad sa posunul a loď sa začala nakláňať.

"Aby bola hmotnosť nákladu čo najnižšia, chceli z lode odčerpať drenážnu vodu. Pri tejto operácii nastal únik časti drenážnych vôd s obsahom ropných látok zo strojovne," pokračoval Stano a zdôraznil, že nešlo o ropné látky z nádrží, tie ostali neporušené. Hasiči podľa neho položili na hladinu nornú stenu a sorpčné hady a hladinu postriekali biodegradačnými prostriedkami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies