Pri bombovom útoku v Pakistane zomrelo 25 ľudí, zranenia utrpel podpredseda Senátu

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 15:11 • 2 min
Pri bombovom útoku v Pakistane zomrelo 25 ľudí, zranenia utrpel podpredseda Senátu

KVÉTA - Bombový útok v provincii Balúčistán na juhozápade Pakistanu zabil dnes 25 ľudí a zranil 50 ďalších osôb vrátane podpredsedu pakistanského Senátu.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia už skôr uviedli, že zákonodarca Abdul Ghafúr Hajdarí utrpel ľahké zranenia a rovnako aj niekoľko ďalších ľudí, keď v meste Mastúng v provincii Balúčistán zasiahol konvoj tohto politika výbuch silnej nálože nastraženej pri ceste. Útok má na svedomí samovražedný bombový atentátnik.


Neskôr policajné zdroje oznámili, že pri útoku zahynulo 25 ľudí a ďalších 50 osôb bolo zranených. Medzi usmrtenými je najmenej jeden policajt. Ranených previezli do nemocnice. Niekoľko z nich sa nachádza v kritickom stave.

Zatiaľ sa k zodpovednosti za útok, ktorý bol namierený proti zákonodarcovi, neprihlásila žiadna skupina. Úrady útok vyšetrujú.

Miestne televízne stanice odvysielali zábery, zachytávajúce vážne poškodené Hajdarího auto.

Pakistanskí lídri vrátane premiéra Naváza Šarífa, ďalší politici a tiež laureátka Nobelovej ceny za mier Malála Júsafzajová toto násilie odsúdili.

Hajdarí patrí k politickej strane Džamíatu ulamái-islám, ktorá vyznáva prísnu podobu sunnitského islamu nazývanú deobandi - tak ako militantné hnutie Taliban. Stranu vedie Fadl ar-Rahmán, známy svojím protiamerickým postojom.

Lídri tejto strany sa však často stávajú terčmi streleckých a bombových útokov.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies