Dielňa vytvára z odpadu štýlový kuchynský riad

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 06:44 • 2 min
Dielňa vytvára z odpadu štýlový kuchynský riad

V dobách, keď sa každý díva len na lahodnú časť, ktorá sa nachádza na tanieroch, prišla keramická dieľňa z Liverpoolu so skvelým nápadom.

slovakia

left justify in out

Rastúce povedomie o dopade našich stravovacích návykov na životné prostredie ľudí dostalo do pozícice, že čoraz viac skúmajú obsah ich jedálnička. Čo však so samotným kuchynským riadom?


Trvalo udržateľné stolovanie posúva o krok ďalej  keramická dielňa v Liverpoole s názvom Granby Workshop, ktorá upriamila svoju pozornosť na recyklovaný riad. Na výrobu svojej rady riadu odpad využívajú primárne odpady z keramického, sklárskeho a kamenárskeho priemyslu. Granby Workshop upozorňuje na to, že všetky hotové predmety sú rovnako bezpečné a hygienické ako iný, klasický riad.

 

img

Dielňa tiež tvrí, že v tanieroch, miskách a hrnčekoch sa nepoužívajú nijaké panenské materiály - a to ani v glazúre, ktorá je vyrobená z drveného skla, drvených tehál a prachu pochádzajúceho z lomov. 

 

img

Workshop sa na trh dostal najmä  vďaka úspešnej kampani Kickstarter, ktorá na projekt vyzbierala takmer 69 000 libier. Odhaduje sa, že na skládku vo Veľkej Británii sa ročne vyhodí 68 miliónov ton keramického odpadu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies