Hranica na očkovanie Pfizerom a Modernou sa už posunula na 45 rokov

NETKY.SK • 8 Máj 2021, 15:02 • 2 min
Hranica na očkovanie Pfizerom a Modernou sa už posunula na 45 rokov

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva SR znížilo vekovú hranicu pre očkovanie vakcínami od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna na 45 rokov.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová, záujemcovia o očkovanie vo veku 45 a viac rokov, ktorí sú zaregistrovaní prostredníctvom portálu www.korona.gov.sk, a ktorým ešte nebol pridelený termín očkovania, budú vo virtuálnej Čakárni presunutí do zoznamov čakateľov na vakcíny od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna. Naďalej však platí, že termíny očkovania budú po otvorení kapacít prideľované striktne podľa veku a diagnóz.

 

img

 

Poradie v očkovaní 
V prvom kole sa prideľujú termíny seniorom starším ako 70 rokov veku, následne pacientom s vážnymi chronickými ochoreniami. V treťom kroku sa termíny prideľujú osobám starším ako 60 rokov a pacientom so stredne závažnými chronickými ochoreniami. Podmienkou je, aby sa údaje záujemcu o očkovanie nachádzali v zoznamoch chronicky chorých pacientov, ktoré vypracovali zdravotné poisťovne.

 

img


Po pridelení termínov pre seniorov a chronicky chorých pacientov voľné očkovacie "sloty" vo vakcinačných centrách obsadia záujemcami, ktorí sú mladší ako 60 rokov zostupne.

Záujemcov mladších ako 45 rokov budú očkovať vakcínou od spoločnosti AstraZeneca.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies