Futbaloví fanúšikovia z Anglicka zanechali v Prahe spúšť, zasahovať museli ťažkoodenci

NETKY.SK • 8 Jún 2023, 11:35 • 2 min
Futbaloví fanúšikovia z Anglicka zanechali v Prahe spúšť, zasahovať museli ťažkoodenci

PRAHA - Policajní ťažkoodenci zasahovali v centre Prahy v noci na štvrtok proti futbalovým fanúšikom anglického klubu West Ham United. Podľa stanice ČT24 ich niekoľko zadržali.

slovakia

left justify in out

Tisíce fanúšikov z Anglicka oslavovali v meste víťazstvo svojho tímu nad talianskou Fiorentinou vo finále Európskej konferenčnej ligy, ktoré sa hralo v stredu večer na pražskom štadióne Eden. K prvým potýčkam došlo ešte pred zápasom. V jednom z barov v centre mesta na seba narazili fanúšikovia súperiacich klubov. Podľa polície talianski fanúšikovia napadli Angličanov a troch z nich zranili. Okrem toho napadli aj jedného policajta. Polícia tam zadržala 16 osôb.

 

img

 

Starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská odsúdila správanie sa fanúšikov zachytené na videozázname, kde po sebe priaznivci klubov hádžu nábytok z baru. Na Facebooku napísala, že si vyžiada detailnú analýzu policajného zásahu a s jej závermi bude konfrontovať veľvyslancov oboch krajín. Počas samotného finálového zápasu hádzali Angličania na ihrisko tégliky a zranili kapitána talianskeho klubu. Po jeho skončení sa situácia ešte vyostrila, keď fanúšikovia víťazného tímu odišli zo štadióna oslavovať do centra. Odpaľovali tam svetlice a na policajtov útočili fľašami.

 

Vedenie klubu West Ham United správanie sa svojich fanúšikov odsúdilo a sľúbilo vinníkov potrestať. "Na počty zadržaných výtržníkov 'zvíťazili' včera Taliani. Správanie sa fanúšikov, akého sme boli svedkami na niektorých miestach Prahy, však vždy bude prehrou športu," napísal na Twitter minister vnútra Vít Rakušan. Nezdieľa podľa svojich slov názor, že bitky a alkohol k futbalu patria. Polícii sa poďakoval za nasadenie a profesionalitu. Na bezpečnostných opatreniach sa podieľali stovky policajtov. Britský veľvyslanec v ČR Matthew Field sa na Twitteri poďakoval usporiadateľom a polícii za "vynikajúcu organizáciu" zápasu. "Nezabudnuteľný deň pre všetkých fanúšikov West Hamu. Mrzí ma, že sa nedisciplinovaná menšina fanúšikov k Prahe nesprávala s úctou, ktorú si mesto zaslúži," dodal. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies