Pri bombovom útoku na obchod s liehovinami v Rusku zahynul človek

NETKY.SK • 8 November 2013, 12:21 • 2 min
Pri bombovom útoku na obchod s liehovinami v Rusku zahynul človek

MACHAČKALA - Najmenej jeden človek prišiel dnes o život pri bombovom útoku na obchod s liehovinami v meste Machačkala, metropole Dagestanskej republiky Ruskej federácie. Informovali o tom miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Ruský vyšetrovací výbor oznámil, že pri incidente utrpeli ďalšie dve osoby zranenia. Obchod sa podľa predstaviteľov bezpečnostných úradov v Dagestane mohol stať terčom útoku len pre to, že predával alkohol, všíma si agentúra RIA Novosti.

Vyšetrovatelia pracujú však aj s motívom, že išlo o vybavovanie si účtov medzi znepriatelenými podnikateľskými skupinami. Prevádzky, kde sa dá legálne získať alkohol, sa totiž v Dagestane - republike s prevažne moslimským obyvateľstvom - stávajú čoraz častejším terčom útokov radikálnych islamistických skupín. Nie je to prvýkrát, čo sa tento obchod stal terčom bombového útoku. Prvýkrát sa to stalo 3. augusta, pripomína RIA.

K útoku podľa úradov došlo tak, že do obchodu prišiel neznámy muž, ktorý najprv zastrelil príslušníka bezpečnostnej služby, pričom následne v priestoroch predajne zanechal bombu. Tú potom odpálil na diaľku pomocou mobilného telefónu. Obchod zostal úplne zničený.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies